Kad se spoje riba i pasta dobije se Ribasta. Dakle, imamo sjajan spoj kopna i mora u kojem će sva naša čula da uživaju!
Sastojci:
250 g filea pangasiusa
maslinovo ulje
so
biber
pasta sa špinatom:
300 g paste pipe rigate
150 g špinata
200 ml nasjeckanog paradajza (iz konzerve)
200 g krem sira
150 g goude
150 g mozzarella
3 češnja bijelog luka
ulje
majčina dušica
svježi peršun
svježi bosiljak
so
biber
Najprije skuhajte pastu. U dosta vode, koju ste posolili, skuhajte pipe rigate al dente i ostavite sa strane.
Zatim, u većoj i dubljoj tavi na ulju prepržite sitno nasjeckan bijeli luk i majčinu dušicu, pa dodajte špinat. Dinstajte dok špinat ne uvene, pa sve prelijte nasjeckanim paradajzom. Nasjeckani paradajz u sosu možete kupit gotov u marketu, a možete kupiti i konzervu pelata pa ga sami isjeckati.
U sos, potom, dodajte i krem sir, te usitnjeni svježi peršun i bosiljak. Dobro izmiješajte, i kada se sve sjedini dodajte narendanu goudu. Nakon što se i gouda istopi i poveže sa ostatkom smjesu ubacite skuhanu pastu i dobro izmiješajte.
Sve prebacite u tepsiju i pospite grubo usitnjenom mozzarellom i stavite peći na 180 stepeni oko 15 minuta.
Za to vrijeme, pripremite ribu. Na maslinovom ulju prepržite file pangasiusa oko 3-5 minuta sa obje strane i poslužite uz zapečenu pastu.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.