21.12.2023. 16:07
0
Ribasta
Kad se spoje riba i pasta dobije se Ribasta. Dakle, imamo sjajan spoj kopna i mora u kojem će sva naša čula da uživaju!
Sastojci:

250 g filea pangasiusa
maslinovo ulje
so
biber

pasta sa špinatom:
300 g paste pipe rigate
150 g špinata
200 ml nasjeckanog paradajza (iz konzerve)
200 g krem sira
150 g goude
150 g mozzarella
3 češnja bijelog luka
ulje
majčina dušica
svježi peršun
svježi bosiljak
so
biber

Najprije skuhajte pastu. U dosta vode, koju ste posolili, skuhajte pipe rigate al dente i ostavite sa strane.

Zatim, u većoj i dubljoj tavi na ulju prepržite sitno nasjeckan bijeli luk i majčinu dušicu, pa dodajte špinat. Dinstajte dok špinat ne uvene, pa sve prelijte nasjeckanim paradajzom. Nasjeckani paradajz u sosu možete kupit gotov u marketu, a možete kupiti i konzervu pelata pa ga sami isjeckati.

U sos, potom, dodajte i krem sir, te usitnjeni svježi peršun i bosiljak. Dobro izmiješajte, i kada se sve sjedini dodajte narendanu goudu. Nakon što se i gouda istopi i poveže sa ostatkom smjesu ubacite skuhanu pastu i dobro izmiješajte. 

Sve prebacite u tepsiju i pospite grubo usitnjenom mozzarellom i stavite peći na 180 stepeni oko 15 minuta.

Za to vrijeme, pripremite ribu. Na maslinovom ulju prepržite file pangasiusa oko 3-5 minuta sa obje strane i poslužite uz zapečenu pastu. 

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.