Na prvi pogled kad vidite sastojke za ovaj kolač lako je zaključiti da je riječ o pravoj slatkoj „bombi“. Prepustite se užitku krem fontana.
Sastojci:
300 g piškota
100 g putera
100 g čokolade za kuhanje
100 g dvobojni krem (eurokrem, linolada i sl.)
1 kašika arome badema
200 ml vrhnja za šlag
50 g šećera u prahu
dodatno:
100 g mljevenog keksa
100 g dvobojni krem (eurokrem, linolada i sl.)
Najprije u tavici otopite puter, čokoladu i dvobojni krem namaz (linolada, eurokrem i sl.). Ostavite da se prohladi, a za to vrijeme u grubo izmrvite piškote. Dodajte aromu badema, vrhnje za šlag, te šećer u prahu i sve dobro izmiješajte rukama. Gnječite smjesu dok se sve dobro ne sjedini, pa ostavite u frižider da se ohladi.
Od ohlađene smjese formirajte kuglice, pa ih dobro uvaljajte u mljeveni keks. Zatim u kuglicama pažljivo napravite udubljenje i redajte ih jednu pored druge. Dvobojnim kremom napunite kesicu za ukrašavanje pa iz nje punite udubljenja u fontanama. Sve pospite ostatkom mljevenog keksa.