28.2.2024. 13:56
0
Pitapizza
Malo je pita, a malo je i pizza, pa je onda pitapizza. Jedno od onih jela koje će vas privući i izgledom i mirisom, a okusu tek ne treba trošiti riječi.
Sastojci:
tijesto:
300 g brašna
1 vrećica instant kvasca
1 kašičica soli
1 kašika smeđeg šećera
20 ml maslinovog ulja
50 ml vode

prilozi:
150 g pureće šunke
100 g mozzarelle
100 g goude
50 g ribanca
150 g cherry paradajza
20 zelenih maslina
10 g crnih maslina
svježi bosiljak
maslinovo ulje

Najprije pomiješajte kvasac sa toplom vodom, dobro izmiješajte i ostavite sa strane. U veću zdjelu, potom, uspite brašno, so i smeđi šećer, te maslinovo ulje. Na kraju, u smjesu dodajte aktivirani kvasac pa zamijesite tijesto. Ovako pripremljeno tijesto nije potrebno čekati da „nadođe“, pa možete odmah pristupiti pravljenju pizze.

Radnu površinu pospite brašnom, pa tijesto podijelite na tri manje kugle. Zatim, kugle od tijesta razvaljajte u oblik kobasice, pa ih redajte u zvrk sa malim razmacima u okruglu tepsiju. Bitno je da pravite razmak između tijesta kako biste imali mijesta za slaganje priloga.

Sir i šunku nasjeckajte na sitne kockice pa ih poredajte u razmake između tijesta. Paradajz i masline nasjeckajte pa ih poslažite po cijeloj pizzi. Sve prelijte maslinovim uljem i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni. Pitopizzu pecite oko 20 minuta. Na kraju je premažite maslinovim uljem i pospite svježim bosiljkom.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.