12.11.2023. 21:48
0
iPhone dobija veću bateriju, koja se brže puni
Južnokorejski portal ET News izvještava da Apple priprema poboljšane baterije za svoje iPhone modele koji će se pojaviti 2025. godine.

Apple već neko vrijeme radi na sopstvenoj tehnologiji za baterije, koja bi u iPhone modelima mogla da se pojavi za oko dvije godine.

Portal ET News, citirajući izvore koji su upoznati sa tematikom, sugeriše da kompanija iz Kupertina eksperimentiše sa movim materijalima koji će biti implementirani u katode. To su aluminijum, nikl, kobalt i mangan.

Legura ovih materijala bi trebalo da poboljša gustinu baterije, kao i da joj omogući veći kapacitet i ujedno brže punjenje.

Ranije su se već pojavile informacije da bi Apple tokom 2025. godine trebalo da predstavi telefone s novim baterijama, pa se pretpostavlja da ih kompanija već irazvija.

(Ajdin B.)

iPhone
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.