31.12.2023. 10:45
2
Spas za slabu bateriju: Evo jednostavnog rješenja da joj produžite život
FOTO: ilustracija
Mobilni nam je stalno u ruci pa, ma koliko uređaj bio nov, neminovno tokom korištenja dolazi do pražnjenja baterije, i čini nam se da nam svaki dan traje sve kraće i da se telefon brže prazni.

Ako imate problema s trajanjem baterije telefona, evo savjeta nakon kojeg nećete više morati da nosite punjač svuda sa sobom.

Jedan od savjeta koji stručnjaci daju, jeste da ne bi trebalo da držite telefon napunjen tokom cijele noći, jer kada to radite, ili puštate da se isključi jer je baterija prazna, skraćujete joj životni ciklus.

Najbolja opcija jeste da punite telefon od 20% do 80%, a na iPhone uređajima koji imaju iOS 13 ili kasniji, to možete podesiti ovako: Settings > Battery > Battery Health & Charging > Optimized Battery Charging. Takođe, možete i podesiti limit na 80%, prenosi Daily Mail.

Osim ovih opcija, život baterije možete produžiti tako što ćete provjeriti mrvice, prašinu ili prljavštinu unutar porta za punjenje, kao i da činite ono što bi inače trebalo: da ne izlažete telefon ekstremnim temperaturama, i da, kad god možete, birate originalni punjač.

(Aldin B.)

Telefoni
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.