3.9.2016. 13:53
0
Beogradska grupa S.A.R.S. u Zagrebu za oktobar najavila epidemiju dobre muzike
Beogradska grupa S.A.R.S. – Sveže Ampuitrana Ruka Satriania danas je ispred zagrebačke Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević najavila svoja dva oktobarska/listopadska gostovanja u Zagrebu kao epidemiju dobre glazbe, javlja Anadolu Agency (AA).

Sedmero članova iz stalne postave S.A.R.S.-a najavili su svoj dvostruki zagrebački koncert, koji će se održati u Domu sportova 21. i 22. oktobra/listopada, obučeni u bolničku odjeću, sa maskama za lice. 

Zaštićeni odjećom protiv zaraznih bolesti, poručuju kako hrvatskoj metropoli slijedi epidemija dobre glazbe. 

S.A.R.S.-ovci su pred Kliniku za infektivne bolesti stigli svojim kombijem, sa sinoćnjeg nastupa u Sloveniji. Uz njih sedmero, koji se stalno pojavljuju na bini, na turneji ih prate tonac i vozač, također, neizostavan dio benda. 

Frontmen i pjevač S.A.R.S.-a Žarko Kovačević u kratkom je razgovoru za Anadolu Agency (AA) kazao kako polako završavaju ljetnio dio turneje te kako će sada imati vremena sjesti zajedno u beogradski studio i poraditi na repertoaru za Zagreb. 

Zanimljivo je da je ovaj srbijanski bend, osim u regiji, jako popularan i u Bugarskoj, tako da su u Sofiji imali uspješan i dobro posjećen koncert, a nedavno su na Crnom moru nastupali pred dvije tisuće ljudi koji pjevaju zajedno sa bendom i znaju tekstove napamet, kaže frontmen Žarko. 

Njihova najslušanija pjesma po broju pregleda na Youtubeu je ”Lutka“ koja upravo broji 26.696.450 pregleda. 

Na pitanje što mu najviše smeta u regiji, Žarko Kovačević kaže: ”Uvijek najviše smetaju zadrti političari koji nemaju pametnijeg posla nego praviti tenzije, prebacivati loptu i tražiti krivca u drugome”.

”Iskreno se trudim ne pratiti političku situaciju svakodnevno da se ne nerviram“, navodi Kovačević. 

Grupa S.A.R.S. – Sveže Ampuitrana Ruka Satriania posnovana je prije deset godina, a njihova prva pjesma ”Buđav lebac“ postala je veliki hit u regiji. Bend će u Zagrebu izvoditi pjesme sa svog zadnjeg studijskog uratka koji se zove ”Poslednji album“ i koji je dostupan na internetu. 

(Anadolu Agency)

SARSZagreb
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.