8.11.2021. 19:39
0
Google sprema fleksibilni telefon, ali sa starim kamerama
Nakon što je nekoliko godina pripremao prototipe, Google navodno planira da objavi fleksibilni Pixel telefon tokom 2022. godine.

Otkriveni su dokazi o postojanju ovog telefona, koji nosi kodno ime Pipit. Za sada nema previše detalja o uređaju, ali dokumentacija otkriva neke informacije o sistemu kamera.

Prema navodima, glavna kamera će imati 12.2MP senzor, koji je Google već koristio na uređajima između Pixel 3 i Pixel 5 modela. Zanimljivo je da nova Pixel 6 linija koristi 50MP GN1 kameru.

Pipit ili Pixel Fold bi mogao koristiti isti 12MP IMX386 ultraširoki senzor kao kod aktuelnih Pixela, kao i dva prednja 8MP IMX355 senzora.

Ima smisla što glavna kamera na savitljivom Pixelu neće biti snažna koliko i senzor kod Pixel 6 linije. Senzori za kamere na fleksibilnim telefonima su uobičajeno manji i neupadljiviji kako se nebi narušio dizajn i poremetilo savijanje.

Google je nedavno objavio i verziju Androida, koja je dizajnirana za tablete i savitljive uređaje. Kompanija planira da prvu javnu verziju Android 12L platforme objavi sljedeće godine, prenosi B92.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.