6.9.2023. 10:15
0
Potpisan ugovor o izgradnji Olimpijskog bazena u Mostaru
FOTO: Ilustracija
Nakon što je proveden otvoreni postupak za javnu nabavku radova danas je u Gradskoj vijećnici Mostara upriličeno potpisivanje Ugovora o nabavci radova: Izgradnja konstrukcije, krova i fasade Olimpijskog bazena "Mostar".

Ugovor je potpisao Grad Mostar, kojeg zastupa gradonačelnik Mario Kordić, Direkcija za izgradnju Kulturno sportskog centra u mostaru kojeg zastupa direktor Edin Prašo, te Hering d.d. Široki Brijeg kojeg zastupa direktor Ladislav Bevanda.

Sjajna je ovo vijest za našu najbolju plivačicu Lanu Pudar, ali i ostale talentovane bh. plivače koji će, nadamo se u što skorijoj budućnosti, imati vrhunske uslove.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić u obraćanju se zahvalio bivšem premijeru Vlade Federacije BiH i tadašnjoj Vladi s kojim je iskomunicirao finansiranje i saradnja na ovom značajnom projektu za Mostar.

Radovi prema ugovoru treba da započnu u roku 30 dana, a rok izgradnje prve faze je 18 mjeseci. Olimpijski bazen jedan je od generacijskih projekata za građane koji se provodi trenutno u Mostaru i bit će izgrađen na lokaciji Južni logor, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.