7.4.2024. 10:39
0
Verstappen slavio u Japanu, utrku obilježio težak sudar Albona i Ricciarda
Max Verstappen, Red Bullov vozač Formule 1, trijumfovao je na Velikoj nagradi Japana nakon vodstva od starta do cilja utrke. Verstapen je tako u Japanu slavio treću godinu zaredom i upisao 57. pobjedu u karijeri. Ujedno je zabilježio treći trijumf ove sezone.

Najbliži branitelju titule bio je njegov timski kolega Sergio Perez, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao vozač Ferrarija Carlos Sainz.

Inače, tek što je utrka za VN Japana počela došlo je do sudara, izlijetanja sa staze i prekida.

Naime, Daniel Ricciardo je odmah presjekao put Alexanderu Albonu, koji je bolidom izletio sa staze i izazvao crvenu zastavu u prvom krugu. To je značilo da će utrka krenuti ispočetka.

Uzbuđenja u borbi za trijumf na legendarnoj stazi kasnije uopšte nije bilo budući da Verstapen nijednog trenutka nije bio ugrožen.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.