1.2.2024. 11:52
0
Bomba u Formuli 1: Hamilton blizu prelasku u Ferrari
U Formuli 1 se sprema velika bomba, naslov je španjolskog AS-a u tekstu u kojem madridski list otkriva u kojoj ekipi će Lewis Hamilton (39) nastaviti karijeru.

- Blizu smo potpisa decenije u Formuli 1. Hamilton je korak do Ferrarija. Konačni dogovor se još treba postići, ali sedmerostruki svjetski prvak želi pokušati u crvenom bolidu doći do osme titule, piše AS.

Hamilton bi u Ferrari trebao stići 2025. godine, a to znači da će Španjolac Carlos Sainz napustiti italijansku ekipu. Italijani u Hamiltonu vide vozača koji će ih zajedno s Charlesom Leclercom vratiti na vrh. Ferrari na vozačku titulu čeka od 2007. godine, a na ekipnu od 2008.

Hamilton je zadnji naslov osvojio 2020. godine. Godinu kasnije je u zadnjoj utrci ostao bez titule, a onda je uslijedila dominacija Red Bulla i Maxa Verstappena.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.