1.2.2024. 22:47
1
Kako će se Lewis Hamilton, sa 40 godina, snaći u Ferrariju uz mlađeg Charlesa Leclerca?
Lewis Hamilton od 2025. vozit će za Ferrari, nakon što je odlučio prekinuti ugovor s Mercedesom godinu dana ranije. Ta vijest sada je i službeno potvrđena.

Hamilton je prošlo ljeto, nakon dugih pregovora, potpisao novi dvogodišnji ugovor s Mercedesom koji mu garantuje vozačko mjesto u ekipi 2024. i 2025.

No, Ferrari je ili uspio uvjeriti Hamiltona da su oni bolja destinacija za povratak na pobjedničke staze ili je on jednostavno imao želju voziti za Ferrari prije kraja karijere, prenosi MAXF1.

Detalji trenutnog Hamiltonovog ugovora s Mercedesom za 2024. i 2025. nisu poznati, ali čini se da je druga sezona ugovora ‘opcija’ i da je Hamilton odlučio aktivirati klauzulu koja mu omogućuje prelazak u drugi tim.

Vijest je jutros krenula od italijanskih i britanskih medija i proširila se nevjerovatnom brzinom, a tokom dana curilo je sve više detalja poput hitnog sastanka u Mercedesovom sjedištu u Brackleyu gdje su zaposlenici obaviješteni o raspletu događaja.

Hamilton je više puta tokom karijere govorio da želi završiti F1 putovanje s Mercedesom i biti njihov doživotni ambasador poput Stirlinga Mossa, ali zov najdugovječnije i najuspješnije ekipe u historiji Formule 1 bio je prejak.

Svakako će biti zanimljivo pratiti kako će se Hamilton, koji će 2025. napuniti 40 godina, snaći u Ferrariju protiv Leclerca koji će tada imati šest sezona iskustva u Ferrariju i koji je jedan od najvećih talenata nove generacije vozača.

Hamilton će se ovim potezom ponovo povezati s Fredericom Vasseurom, trenutnim šefom Ferrarijeve F1 ekipe, koji je bio šef ART Grand Prix ekipe u GP2 seriji s kojom je Hamilton 2006. osvojio naslov prvaka uoči ulaska u Formulu 1 2007. godine.

Britanac je sve utrke u Formuli 1 (332) vozio s Mercedesovim motorom, od čega 110 u McLarenu i 222 u Mercedesu. Osvojio je sedam naslova, 103 pobjede, 104 pole positiona i 197 pobjedničkih postolja.

(Patria)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.