19.2.2019. 20:46
0
Vučić bez maske među djecom koja trenutno primaju hemoterapije!
Zbog virusa gripa raspust je produžen. Tu odluku usvojila je Vlada Srbije. Dakle, epidemija je zvanično u toku.

Znate valjda kako izgleda pokušaj da posjetite nekoga dok je u bolnici kada je proglašena epidemija. Za tu regulativu „ni ptica unutra“ postoji dobar razlog, ali to se očigledno promijenilo kada se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio u jednoj lokalnoj bolnici.

Vučić je obišao službu hematoonkologije sa sterilnim blokom Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije „Doktor Vukan Čupić“.

Malo je prošetao, obišao blok, pričao s roditeljima i njhovom oboljelom djecom, naravno slikao se za novine, a sve to bez maske na licu, prenosi portal Gerila.

Posjeta predsjednika naišla je na oštre kritike na društvenim mrežama, gdjr se raspravljalo o tome da li je i u sezoni gripa, ovako nešto neophodno?

"Ovaj događaj, najodgovornije tvrdim, jer sam ja učestvovao u tome, je organizovan po svim pravilima epidemiologa koji su dali, da slučajno neko ne bude ugrožen ili bilo šta. Ne možete ovo da poredite sa nekim dugim neorganizovanim ili sličnim stvarima. To su djeca sa najtežim oboljenjima za koju je kranje neizvjesno šta će biti i kad ima želju da hoće da vidi predsjednika - a vidjeli ste i onaj dečko Ognjen koji hoće da se slika sa njim, e onda kad ispoštujete sve to, onda je valjda najmanja stvar ispuniti želju tom djetetu, mislim da to nije prevelika želja", naveo je Lončar.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.