21.9.2021. 8:16
0
Napetost na granici: Srbijanska oklopna vozila krenula prema Kosovu
Kako u kasnim večernjim satima javljaju srbijanski mediji, 10 oklopnih vozila srbijanskih policijskih snaga krenulo je prema Jarinju i Leposavićima.

Društvenim mrežama u ovim momentima kruže videosnicmi srbijanskih oklopnjaka koji su, navodno, krenuli prema Kosovu.

Za to vrijeme, Srbi koji su odlučili noć provesti na Jarinju pale vatru, baklje i pjevaju nacionalističke pjesme. Pojedini srbijanski mediji prenose da su i oklopnjaci specijalnih snaga Kosova krenuli prema Leposavićima.

Podsjećamo, kosovska policija je jučer provodila akciju skidanja registarskih oznaka sjevera Kosova, zahtjevajući od onih koji žele ući na Kosovo da stave privremene tablice Kosova.

Kako kažu, na taj način će se ispoštovati ono što je dogovoreno u Briselskom sporazumu, a tablice sjevera Kosova koje je izdavao MUP Srbije u suprotnosti su sa tim sporazumom.

Sa druge strane, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na sinoćnjoj press konferenciji najavio je kontramjere prema Kosovu, koje bi se prije svega trebale ogledati u ekonomskom smislu.

Vučić tokom svog sinoćnjeg govora nije spominjao policijsku intervenciju, koja se prema pisanju srbijanskih medija, u kasnim večernjim satima ipak dogodila.




(Admir Oručević)

 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.