16.12.2021. 17:55
0
"Poslanici Evropskog parlamenta koji svoje frustracije liječe na Srbiji neka pogledaju koliko krvi su pustile evropske policije na protestima u Parizu, Berlinu.."
Ministar policije je tako napao poslanike Evropskog parlamenta koji su usvojili rezoluciju o Srbiji, a na tapetu su se našli Rio Tinto, Linglong, kršenje ljudskih prava, nasilje na protestima. On ističe kako se poslanici Evropskog parlamenta u svojim državama ništa ne pitaju, zbog čega svoje frustracije liječe na Srbiji.

- Srpska policija hapsi huligane, a ne sarađuje sa njima. Prije nego što napadnu srpsku policiju, neka najprije pogledaju koliko krvi su pustile evropske policije na protestima u Parizu, Berlinu, Ljubljani, Luksemburgu, pa ako imaju bilo kakvu važnost, neka objasne evropskim policijama šta treba da rade, poručio je je Vulin.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, navodi dalje Vulin u saopštenju proslijeđenom medijima, postupa po zakonu, ali i vodi računa da ne bude krvi na ulicama Srbije.

- Vjerujem da je uvažene poslanike Evropskog parlamenta mnogo razočaralo što nije bilo slika razbijenih srpskih glava, ali građane Srbije je mir na ulicama obradovao, navodi Vulin.

Na kraju je Vulin poručio da će MUP Srbije raditi po zakonu i na dobrobit građana Srbije, a evroparlamentarci mogu samo da pate što je tako, prenosi RTRS.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.