27.3.2022. 17:31
0
Vučić optužio Guardian da širi strah od sukoba na Balkanu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom gostovanja na TV Prva da nije analitičar i ne može da se ponaša tako, te da ga po pitanju sukoba u Ukrajini sve zabrinjava.

"Sve me zabrinjava. Vi vidite jednu rekao bih, navijačku opredijeljenost, i bezbroj tumačenja. Ono što je za nas važno jeste da mi čuvamo sebe", rekao je.

Dodao je da ga zabrinjava izjava američkog predsjednika Joea Bidena "da se pripremimio na dugotrajnu borbu u Ukrajini".

"Bidena poznajem kao vrlo opreznog čovjeka koji sve priprema. U našem prvom razgovoru sam shvatio da ima tim koji ga izuzetno priprema, ako je nešto rekao, nije to rekao slučajno", kazao je, prenosi B92.

Vučić se osvrnuo i na pisanje "Guardiana" da je mir u našem regionu ugrožen, rekavši da je to "laž".

"Ima pokušaja neodgovornih ljudi da urade nešto. To je i ovaj slučaj sa izborima na Kosovu. Ja dobijam više od 90 posto glasova tamo. Oni su računali da ja neću odustati od 50.000 glasova, i da će me naterati da uđem u to, a onda da vidimo koga ćemo protjerivati na Kosovu", rekao je.

Kako je naveo, molio je ljude da sačuvaju mir.

"Tih 50.000 glasova, ako je to razlika koja mi je potrebna, onda i ne treba da budem na vlasti. Da li je važnije to glasanje ili da Srbi na Kosovu budu živi? Znam kako bi to izgledalo, Srbi bi se branili. Da li je vredniji jedan život na Kosovu ili 50.000 glasova", rekao je Vučić.


(Patria/ Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.