30.3.2022. 13:25
0
Miro Bulj iz Mosta: Vrlo je skandalozno ponašanje veleposlanika Biščevića
FOTO: Hina
Zastupnik u Hrvatskom saboru Miro Bulj (Most) nazvao je u srijedu ponašanje hrvatskog veleposlanika u Srbiji "više nego skandaloznim", a oštre kritike na račun Hidajeta Biščevića izrekao je i zastupnik Hrvatskih suverenista (HS) Marijan Pavliček.

"Skandalozno je ponašanje veleposlanika Biščevića, više nego skandalozno", izjavio je Bulj u saborskom govoru na slobodnu temu, te ustvrdio kako Biščević "maltretira hrvatske političke predstavnike, očito po nalogu šefa diplomacije i premijera".  

Pavliček pak veleposlanika proziva da "u zadnjih nekoliko tjedana radi na daljnjem mrvljenu hrvatskog nacionalno korpusa", bavi se napadima na aktualne predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji, prvenstveno na Tomislava Žigmanova, predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), javlja Hina.

"Maltretira čovjeka koji se usprotivio režimu Aleksandra Vučića", dodaje Bulj koji proziva hrvatsku vlast da je Hrvate u Vojvodini, odnosno Srbiji, "ostavila same", pa nemaju ni jednog predstavnika u Skupštini Srbije za koju se u nedjelju održavaju izbori.

U Srbiji je danas oko 58 tisuća Hrvata, broj im se prepolovio unatrag 30 godina, u državi gdje nije bilo rata i gdje Hrvati dizali oružanu pobunu, navodi Pavliček.

"I dana su Hrvati u Srbiji, ne građani drugog, nego zadnjeg reda", kaže zastupnik HS-a te potkrepljuje slučajem iz Vojvodine gdje su, tvrdi, prije tri tjedna svi ravnatelji osnovnih škola na hrvatskom jeziku bili "pozvani na informativne razgovore u policiju zbog diskriminacije djece", jer su djeca koja pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku dobila besplatne udžbenike, ne i djeca koja pohađaju na srpskom.  

Hrvatska diplomacija na ovo nije reagirala, kaže Pavliček koji proziva tu diplomaciju da je "sukriva" za loš položaj Hrvata u Vojvodini.


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.