27.4.2022. 12:35
5
Brnabić: Putujem na Jahorinu da pružim podršku RS-u, to što se dešava nije u redu
Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je "danas da putuje na ?ahorinu, na Ekonomski forum, kako bi, prije svega, pružila podršku srpskom narodu u BiH i rukovodstvu Republke Srpske koji su pod velikim pritiskom".

Brnabićeva je rekla da će danas učestvovati na završnom panelu Foruma, sa predsjednicom Srpske Željkom Cvijanović i premijerom Srpske Radovanom Viškovićem.

Istakla je da će voditi razgovore o saradnji, a prije svega, o značaju regionalne saradnje.


- Nama je region izuzetno važan kao tržište, a u regionu najvažnija je BiH. Sa BiH imamo trgovinsku razmjenu od pet milijardi evra, objasnila je Brnabićeva.

Brnabićreva je rekla da će biti i političkih tema.

- Idem tamo lično i kao vid podrške našem narodu u Srpskoj i rukovodstvu RS-a koji su pod velikim, nefer pritiscima. Sve što se dešava sa sankcijama nije u redu, niti demokratski, kazala je premijerka Srbije.

Brnabićeva je istakla da je taj stav prenijela i u razgovorima sa delegacijama SAD proteklih dana.

- Svi uvijek čuju u jednoj rečenici drugi dio, da će Republika Srpska biti primorana da napusti BiH, a prvi dio rečenice ne čuju, a on je - ukoliko nastavite da mijenjate Dejtonski sporazum, kazala je premijerka Srbije. 

Brnabićeva je, kako prenosi RTRS, podsjetila da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, a Republika Srpska samo pokušava da ne dozvoli da se mijenja taj sporazum, da se promijene njima ne nameću.

Pošto je Srbija garant Dejtona, ona mora da podržava Srpsku u tim naporima, dodala je ona.

Premijerka Srbije je ocijenila i da promjena Dejtona ne vodi ka stabilnosti, već nestabilnosti.

- Borićemo se za stabilnost, za interese Srpske kao vid stabilnosti BiH, poručila je Brnabićeva te istakla da je "principijelnost u vođenju spoljne politike ono što nas štiti".


(Admir O.)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.