8.12.2022. 8:01
0
Napeto na Kosovu: Čule se dvije detonacije
FOTO: KOSSEV
Bar dvije detonacije zabilježene su sinoć u multietničkim dijelovima sjeverne Kosovske Mitrovice. Nema štete niti povrijeđenih, pretpostavlja se da su bačene šok bombe, potvrđeno je za Radio Kontakt Plus iz Kosovske policije za region Sjever.

- Jedna detonacija u Bošnjačkoj, jedna u Mikronaselju. Ne radi se o ručnim bombama, već pretpostavljamo o šok bombama, one nemaju razarajuću moć. Nema štete, nema povrijeđenih što je nabitnije - kazao je za Radio Kontakt Plus zamjenik komandira Kosovske policije za region Sjever Besim Hoti, objavio je Kontakt radio.

Podsjetimo, na sjeveru Kosova su se i jučer čule sirene za uzbunu. Mediji su objavili da se u centru okupilo nekoliko stotina Srba koji su protestovali zbog namjere članova opštinske izborne komisije da u pratnji policije uđu u zgradu Opštine. Sirene su se čule i u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozvao je Srbe da ostanu mirni i istakao da je premijer Kosova Albin Kurti na sjever Kosova poslao policiju sa dugim cijevima "kako bi nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora".


(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.