1.4.2023. 17:08
1
Nastavljeno paljenje automobila sa oznakama Republike Kosova
FOTO: Ilustracija
Paljenje automobila sa oznakama Republike Kosova nastavljeno je protekle noći na sjeveru Kosova gdje živi srpska većina.

Kosovska policija saopćila je da su tokom prethodne noći u Leposaviću zapaljena tri automobila. U objavi na Facebooku navodi se da se to dogodilo na dvije različite lokacije.

- Jedan slučaj se dogodio u ranim jutarnjim satima, oko 3.40 sati, u blizini dječijeg vrtića u Leposaviću, gdje su automobili bili parkirani pored puta. Zapaljen je automobil RKS registarskih tablica, a u požaru je obuhvaćen i drugi automobil beogradskih registarskih tablica, koji se nalazio u blizini tog automobila. Drugi slučaj se također dogodio u blizini sportskog centra u Leposaviću, gdje je zapaljen automobil RKS registarskih tablica. U oba slučaja na lice mjesta izašle su policijske jedinice i vatrogasci koji su ugasili požar - navodi se u saopćenju.

Dva automobila zapaljena su preksinoć oko 02.30 sati u Zubinom Potoku, a vlasnici automobila su, kako je saopćila Kosovska policija, građani srpske nacionalnosti. Kosovska policija je saopćila da su vozila bila registrovana prije oko sedam dana na RKS tablice.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.