3.5.2023. 11:03
1
Pucnjava u školi na Vračaru, nastavnica i čuvar preminuli, ranjena djeca
Pucnjava u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda - učenik je pucao na učenike i obezbjeđenje.

Kako je potvrđeno za portal N1 u MUP, učenik je uhapšen. Najmanje dve osobe su poginule, prema nezvaničnim informacijama. Riječ je o pripadniku obezbjeđenja, javlja reporter N1.

Nezvanično - preminula i nastavnica. Jedno dijete, sa povredom glave je u operacionoj sali, a dvoje djece je dovedeno sa prostrelnim ranama, rečeno je za portal N1 u Tiršovoj. Povrijeđeni, među kojima ima i životno ugroženih, primljeni su i u Urgentni centar.

Maloljetnik je jutros oko 8 sati ušao u osnovnu školu „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda i počeo da puca iz pištolja u đake.

Na licu mjesta je deset vozila Hitna pomoć i policija. Tamo su i ministarka zdravlja Danica Grujičić i ministar prosvjete Branko Ružić. Veliki broj okupljenih roditelja ne može da dođe do djece. Kako javlja reporter N1, okolina mjesta pucnjave je blokirana. Policija pokušava da roditelje otera sa lica mjesta. Roditelji koji se nalaze ispred škole kažu da im ništa zvanično nije rečeno. Oni ulaze u raspravu sa policijom.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, petoro djece je povrijeđeno.

Policija onemogućava ulaz u Ulicu kralja Milutina, gdje se nalazi škola.

Na mjestu pucnjave nalazi nekoliko policijskih patrola! Na snazi je policijska akcija Vihor, navodi N1. 



(A.R.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.