18.5.2023. 14:26
0
Milatovićevoj inauguraciji prisustvovat će i Đukanović: Dajemo primjer dobre demokratske prakse
FOTO: Vijesti.me
Odlazeći crnogorski predsjednik Milo Đukanović kazao je nakon sastanka s novoizabranim predsjednikom Jakovom Milatovićem da su danas nastavili dijalog čija je ideja doprinos demokratskoj tranziciji ovog dijela vlasti.


- Mislim da je ova praksa veoma dobrodošla i da baca dodatno svjetlo na rastući demokratski kapacitet Crne Gore - naveo je Đukanović. 

Kako kaže, s Milatovićem je razgovarao o više tema.

- O mnogim aspektima unutrašnje politike smo govorili, složili smo se da je mnogo izazova pred Crnom Gorom. Pozicija predsjednika je u toj politici važna i uticajna - ocijenio je Đukanović.

Istakao je kako vjeruje da će Crna Gora nastaviti putem razvoja, i čestitao na mandatu Milatoviću.

Novoizabrani predsjednik Jakov Milatović rekao je da su ovi razgovori dobar primjer demokratske tranzicije vlasti.

- Na nama je bilo da damo primjer dobre demokratske prakse i da na ovaj način pošaljemo poruku i EU da je naše društvo zrelo za članstvo u bloku - ocijenio je on.

Ovim razgovorima, kako kaže, pokazali su da su posvećeni državnoj funkciji koju je do sada obavljao Đukanović, a koju će on nastaviti da obavlja.

- Inauguraciji će prisustvovati i gospodin Đukanović i mislim da ćemo tog dana poslati pozitivnu poruku iz Crne Gore - poručio je Milatović.

Dodao je i "da nas čekaju paramentarni izbori i da je svima jasno da oni treba da proteknu u demokratskoj atmosferi i da Crna Gora nakon toga dobije reformsku i stabilnu Vladu".

Milatović je za kraj dodao i da će svi predsjednici iz regiona doći na njegovu inauguraciju koja se održava u subotu, piše Pobjeda.me. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.