18.5.2023. 17:03
0
Milatović nakon razgovora sa Đukanovićem: Na inauguraciju dolaze svi lideri Zapadnog Balkana
Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je nakon drugog sastanka sa odlazećim šefom crnogorske države Milom Đukanovićem, da će njegovoj inauguraciji u subotu u Skupštini Crne Gore u Podgorici prisustvovati svi lideri Zapadnog Balkana. Odlazeći predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i novoizabrani Jakov Milatović održali su danas drugi sastanak u okviru primopredaje vlasti nakon kojeg je saopšteno da su time pokazali da su posvećeni državnoj funkciji te da će Đukanović prisustvovati Milatovićevog inauguraciji.

Milatović je rekao da su oba razgovora sa Đukanovićem bila "konstruktivna i na fonu onoga što su potrebe" spoljne i unutrašnje politike zemlje.

"Mislim da su razgovori dobar primjer demokratske tranzicije vlasti. Zahvaljujem se Đukanoviću na konstruktivnom razgovoru. Znate da smo različiti ali pokazali smo da smo posvećeni ovoj funkciji", rekao je Milatović i dodao da će činu inauguracije prisustvovati i Đukanović, čime će biti zaokružen proces primopredaje dužnosti.

Đukanović je poželio je Milatoviću uspješan mandat, i da sa te pozicije doprinese ostvarivanju najvažnijih nacionalnih interesa države.

"Razgovori su bili zanimljivi, govorili smo o regionalnom, evropskom i globalnom političkom okviru, o mnogim aspektima unutrašnje politike... Složili smo se da je jako puno izazova i da je važno da Crna Gora utvrdi unutrašnju političku stabilnost i napreduje ka svom cilju - Evropskoj uniji (EU)", kazao je Đukanović.

Njih dvojica održali su danas u Podgorici drugi sastanak u vezi sa primopredajom dužnosti.

"Kao praksa, ovo je dobrodošlo i baca svjetlo na rastući demokratski kapacitet", rekao je Đukanović na konferenciji za medije nakon sastanka sa Milatovićem.

Đukanović i Milatović su prvi ovakav sastanak održali 12. maja.

Milatović će u subotu, u Skupštini Crne Gore u Podgorici, položiti zakletvu i stupiti na dužnost predsjednika države.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.