13.6.2023. 16:03
0
Šešelj se "žrtvovao" za Vučića: Ja sam naručivao četničke pjesme, srpski neprijatelji su odma nadigli dreku
Osuđeni ratni zločinac, četnički vojvoda i predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj danas se prilično angažovao u odbrani predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s kojim se zabavljao na svadbi svog sina Aleksandra Šešelja dok su se salom orile četničke pjesme.

Šešelj je sada izjavio da je na proslavi svog sina on naručivao četničke pjesme, a da "Vučić nije naručio nijednu".

- Ja sam prvi naručivao četničke pjesme, a onda su i neki drugi. Vučić nije naručio nijednu pjesmu, rekao je Šešelj za televiziju Happy.


Na društvenim mrežama se za vikend pojavio snimak na kojem se vide Vučić i Šešelj na proslavi dok pjevač pjeva četničku pjesmu, a Šešelj tvrdi da snimanje slavlja nije bilo zabranjeno i da se Vučić slikao s velikim brojem ljudi.

- Svi srpski neprijatelji su odmah nadigli dreku… Sporne su im dvije stvari – što je (Vučić) došao na vjenčanje i krštenje sina četničkog vojvode i što su tamo pjevane četničke pjesme, kazao je predsjednik SRS.

Šešelj je naveo da je on na proslavi povodom crkvenog vjenčanja svog sina Aleksandra pio samo "ruski kvas", dok je Vučić pio samo "kokakolu" (coca-cola).

Inače, Šešelj je gotovo u riječ ponovio tvrdnje koje je o zajedničkom druženju sinoć iznio Vučić.

- Prvo sam sat vremena bio gost i čestitao sam Aleksandru i cijeloj obitelji. Donio sam poklon i bio sam vrlo poštovan od strane domaćina. Popio sam dvije kole zero, znam šta sam pio. Kad popijem vino, kažem da sam popio vino, a nikad me niste vidjeli pijanog. Cijeli dan sam pio sok i vodu. Čak je i domaćinima bilo neprijatno. Ništa nisam jeo, rekao je Vučić.

Komentirajući spornu pjesmu o četničkom vojvodi Đurišiću, Vučić je izjavio da je "Vojislav naručivao te pjesme" i da "on za pola njih nije niti čuo". Dok je bend izvodio tu pjesmu, tvrdi Vučić, profesor Milovan Bojić je od njega tražio novac za kliniku u Dedinju. 

Izjavio je da je na vjenčanju Aleksandra Šešelja bila muzika kao na svakoj drugoj proslavi.

- Naravno, Baja Mali Knindža dobio je najveći pljesak, ne znam kako se zove pjesma. Evo, da obavijestim te stručnjake kako to izgleda na srpskim svadbama i kojim se pjesmama ljudi najviše vesele, kazao je Vučić, prenosi Index.hr.

Vučić je još spominjao kumstvo sa Šešeljem i rekao da "neće dopustiti drugima da mu govore hoće li se odreći osobe koja je krstila njegovo starije dijete ili neće".

(Ajdin B.)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.