6.4.2024. 12:56
0
Vučić nosilac liste vladajuće koalicije na beogradskim izborima
Predsjednica Skupštine Srbije i funkcionerka vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić izjavila je da će nosilac liste sa kojom će ta stranka sa partnerima nastupati na beogradskim izborima, biti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Brnabić je 6. aprila za televiziju Prva rekla da je “ogromna čast biti pod tim brendom”.

“Idemo u širokom frontu, nosilac liste je Vučić, ali će biti tako da će u zagradi biti imena svih koalicionih partnera. Želimo jasno da pokažemo Beograđanima sa kim sve idemo. Ponosimo se time”, rekla je Brnabić.

Ona je navela da taj “široki front” čine SNS, Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija i Partija ujedinjenih pezionera.

U koaliciji su i Srpska radikalna stranka haškog osuđenika Vojislava Šešelja, Pokret socijalista nekadašnjeg šefa obavještajne agencije Aleksandra Vulina i Srpska Narodna Partija bivšeg ministra Nenada Popovića.

Vulin i Popović su na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država zbog, pored ostalog, veza sa Rusijom.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.