18.6.2023. 11:38
0
Kosovska policija demantuje da je pretukla srpsku djecu: Tvrdnje o tome su neistinite
Kosovska policija objavila je saopštenje u kojem je istaknuto da nisu tačni navodi dvoje djece da su ih policajci maltretirali i tukli, nakon što su ih zaustavili na motoru.

Dodaje se da nije bilo neprofesionalnog ponašanja policijskih pripadnika.

U saopštenju se navodi da su u subotu u popodnevnim satima, patrole koje su bile na dežurstvu, na putu Izvor-Banjska, naišle na dva četvorotočkaša u kojima se vozilo pet osoba. Jedan motocikl se nije zaustavio na policijski znak i potom su policajci za njima krenuli pješice, zbog neprohodnog puta. Na oko 150 metara od magistralnog puta, naišli su motocikl i dvije osobe.

Dalje se navodi da se na toj lokaciji pojavila i jedna žena, koja je kazala da je majka dvije osobe koje je policija privela.

“Nakon provjere lica i motocikla, kao i nakon obavljenog policijskog postupka, tri osobe su puštene. Vrijedi istaći da su policijske akcije sprovedene u skladu sa zakonskim procedurama i ni u kom slučaju nije bilo neprofesionalnog ponašanja policije. Različite izjave da je policija tukla dvoje djece su neistinite”, navodi se u saopštenju kosovske policije.

Istaknuto je da kosovska policija u skladu sa nadležnostima obrađuje svaku žalbu koja je upućena i obavještava Policijski inspektorat Kosova.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije ranije je objavila da su ”pripadnici (op.a. premijera Kosova Albina) Kurtijeve policije Rosu u subotu naveče u Žitkovcu kraj Zvečana brutalno pretukli dvoje dece, K. R. (15) i D. R. (17)”.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.