30.12.2023. 17:25
0
Napeto na Kosovu: Šverceri stoke pucali na policiju, uhapšen jedan Srbin
Nekoliko osumnjičenih za šverc pucalo je u 30. decembra popodne na graničnu policiju u Zubinom Potoku, gradu na sjeveru Kosova.

U akciji je uhapšen jedan od osumnjičenih, kosovski Srbin, saopštila je Kosovska policija.

Osumnjičeni, star 42 godine, zadržan je na 48 sati, navodi se u saopštenju, a terete ga za napad na službenu osobu i krijumčarenje robe.

Policija je saopštila da nije bilo povrijeđenih u razmjeni vatre između osumnjičenih i policajaca u selu Bube u Zubinom Potoku, opštini naseljenoj većinom Srbima, na sjeveru Kosova.

Osumnjičeni su se, kako se navodi u saopštenju, oglušili o naredbu policije da zaustave radi pretresa i pucali su na policajce.

"U nastojanju da zaustavi i kontroliše sumnjiva vozila, policija je naišla na oružani otpor osumnjičenih. U takvoj situaciji, kako bi se zaštitili i stavili pod kontrolu, policijski službenici su na napad odgovorili i oružjem", saopštila je Kosovska policija.

Policija je identifikovala osumnjičenog kao kosovskog Srbina iz Zubinog Potoka.

Oni su navodno krijumčarili ovce iz Srbije na Kosovo.

"Prilikom kontrole kamiona pronađeno je 40 komada ovaca natovarenih, bez prateće dokumentacije, za koje se sumnja da su prokrijumčarene iz Srbije u Republiku Kosovo. Tu su pronađena i dva napuštena vozila, sumnja se da su bili u pratnji kamiona", rekli su iz Policije.

Kamion sa ovcama je upućen na carinski terminal, a dva automobila pronađena na mjestu događaja su zaplijenjena, kazali su iz policije.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.