10.9.2023. 21:58
0
Sergej Trifunović iznio svoju stranu priče: Kada smo otišli na sud pitao sam: "Vi baš želite da me je**te?". To je okarakterisano kao uvreda
Sergej Trifunović progovorio je o prekršajima u Splitu te protjerivanju i zabrani ulaska u Hrvatsku i EU na godinu dana.

Objasnio je da je sve počelo kad je sa psom došao na plažu Obojena. Policija je u petak pozvana zato što pas nije smio biti na plaži.

"Taj znak je oblijepljen s 28 naljepnica i ne vidi se apsolutno ništa. Odlazimo na sud i ja sam u jednom trenutku pitao 'Vi baš želite da me je**te?' To je okarakterizirano kao uvreda", rekao je za Dnevnik Nove TV.

Odveden je na Prekršajni sud. Ukupno je, kaže, platio 1600 eura kazne. Nakon izlaska sa suda istu večer dobio je novu kaznu, a sinoć je zadržan na graničnom prijelazu Bajakovo nakon čega je dobio zabranu ulaska u Hrvatsku, cijelu Evropsku uniju i još tri zemlje.

"Ja nisam nazvao sve Hrvate ustašama, zamisli kad bi netko nazvao sve Srbe četnicima. Ja sam nazvao tako ljude koji se vole tako ponašati bez razloga i misle da zato što nose uniformu mogu nekoga maltretirati bez razloga. Nema potrebe da se ispričavam nekome koga nisam vrijeđao. Nisam vrijeđao hrvatske građane ni bilo koga, čak ni Splićane. Mene su maltretirali splitski plavci", rekao je glumac.

U Split više neće dolaziti.

"U Split neću doći više nikada, a što se tiče mora, zabrana je na godinu dana. Pa valjda ćete imati more za godinu dana, nadam se", rekao je.

Na postupanje policije će se, kaže, žaliti.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.