27.9.2023. 22:42
0
Novi sastanak Meloni i Rame: Potvrdili sjajne odnose Italije i Albanije
FOTO: Twitter
Također, željela sam potvrditi kontinuiranu podršku italijanske vlade Albaniji, poručila je Meloni.

Premijeri Italije i Albanije, Giorgia Meloni i Edi Rama, sastali su se u Rimu gdje su još jednom potvrdili odlične odnose ove dvije zemlje.

Kako navodi Meloni, ovaj susret između nje i Rame bio je dug, ali i srdačan.

- Zajedno smo razgovarali o glavnim bilateralnim pitanjima, ističući odličan nivo odnosa između Rima i Tirane na političkom, ekonomskom, komercijalnom i društvenom polju. Također, željela sam potvrditi kontinuiranu podršku italijanske vlade Albaniji, ali i cijelom Zapadnom Balkanu na putu evropskih integracija - poručila je Meloni.

Premijer Albanije, Edi Rama, oglasio se nešto ranije i to nakon sastanka sa šefom italijanske diplomatije Antoniom Tajanijem.

- Mnogi Albanci su godinama u Italiji i daju svoj doprinos razvoju italijanske privrede. Italijanski jezik je drugi jezik mnogih Albanaca. Također, imamo potpuno iste stavove o svim pitanjima i čast nam je i zadovoljstvo što je Italija naš najveći zagovornik na evropskom nivou - rekao je Rama, prenosi Avaz.

(Mubina Lj.I.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.