2.11.2023. 14:54
0
Vučić se obratio građanima Srbije: Nikad neću priznati nezavisnost Kosova, volim svoj narod tamo
Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, obratio se videoporukom građanima Srbije, te je poručio da nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

"Dragi narode, poštovani građani, u svakoj izbornoj kampanji čujete svašta, naslušate se svega. U dobrom dijelu neistina i laži, ali kao predsjednik Republike moram na jednu da reagujem koja se ne tiče mene, koja se ne tiče bloka političkih stranaka koje i lično podžavam, već se tiče države i osnovnih postulata na kojima naša zemlja počiva", rekao je Vučić.

Ističe kako je priča o priznavanju nezavisnosti Kosova izmišljena.

"Hoću, ljudi Srbije, da znate da je riječ o notornoj laži. I kao častan čovjek, ali ne samo to, već i kao čovjek koji poštuje Ustav svoje zemlje, zakone svoje zemlje i koji više od svega voli svoj narod na Kosovu i koji će uvijek da se drži zakona i slova zakletve položene na Miroslavljevom jevanđelju, želim da vam kažem da je riječ o notornoj laži", kazao je on.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.