11.11.2023. 16:00
0
Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo muškarac: Plenković smijenio Banožića sa pozicije ministra odbrane
FOTO: Vlada republike hrvatske/twitter
Premijer Hrvatske Andrej Plenković je komentarisao saobraćajnu nesreću u kojoj je učestvovao ministar odbrane Mario Banožić.

Na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca sudarili su se kombi i putničko vozilo. Vozač kombija (40) je poginuo, dok je hrvatski ministar teško povrijeđen.

Premijer se obratio medijima nakon svega i objasnio da je Banožić razriješen dužnosti pozicije ministra odbrane. 

- Želim izraziti saučešće porodici gospodina Šarića koji je poginuo u ovoj saobraćajnoj nesreći. Izražavamo žaljenje i zabrinutost za zdravstveno stanje ministra Banožića koji je u KBC Osijek s teškim tjelesnim povredama - istakao je Plenković uvodno, pa nastavio: 

-U ovim okolnostima, razriješio sam ministra Banožića dužnosti ministra odbrane.


(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.