26.12.2023. 19:55
0
Sa protesta ispred RIK-a pozvali građane na šetnju do Palate pravde, traže oslobađanje uhapšenih
Kandidat liste "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović pozvao je večeras okupljene na devetom po redu protestu ispred sjedišta Republičke izborne komisije (RIK) u centru Beograda da po završetku obraćanja prošetaju do Palate pravde kako bi podržali sve uhapšene poslije nedjeljnih protesta ispred Skupštine grada.

Obradović je u obraćanju okupljenima rekao da su privedena "djeca" koju po njegovim riječima optužuju za nasilno rušenje ustavnog poretka "jer su ovde mirno demonstrirali".

"To su naša djeca, naša braća i sestre, naši drugari. Hapsili su i političke aktiviste bez dokaza, optužuju ljude da su radili nešto što nisu radili. To nismo vidjeli u ovoj zemlji od vremena Slobodana Miloševića i jasno pokazuje u kom pravcu žele da društvo ide, da se vlada pendrekom i torturom a ne demokratijom i izborima", rekao je Obradović.

Dodao je da će bez obzira na to koliko protesti budu trajali, "izborna volja građana Beograda biti odbranjena".

"Krađu nećemo priznati", rekao je Obradović i pozvao okupljene da poslije obraćanja krenu u šetnju ka Palati pravde gdje će kako je najavio, zatražiti da svi uhapšeni budu odmah oslobođeni.

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević ocijenio je da protesti "nisu borba za vlast već za slobodu".

"U toj borbi moramo svi da učestvujemo, i građani i političari jer su svi pokradeni", rekao je Milivojević.

Poslije njegovog obraćanja, učesnici protesta krenuli su u šetnju centralnim gradskim ulicama ka Palati pravde.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.