13.1.2024. 21:32
2
Špijuniranje za Albaniju: Šokantno otkriće BIA-e kamera snimala kretanje vojske Srbije
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će BIA nastaviti raditi svoj posao.

U nastavku istrage protiv državljanina Srbije uhapšenog zbog sumnje da je špijunirao u korist Albanije, pripadnici Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) pronašli su u blizini sela Karadak kod Raške kameru i solarni panel kojima je osumnjičeni snimao kretanje srpskih snaga bezbjednosti, prenose “Novosti”.

Osumnjičeni D.R., koji je inače IT stručnjak, uhapšen je zbog sumnje da je sa mrežom svojih saradnika od 2022. godine, za Državnu informativnu službu Albanije /ŠIŠ/ prikupljao podatke o pojedinim pripadnicima sigurnosnih službi Srbije i Srbima sa Kosova.

Po njihovom nalogu bio je angažovan i tokom kriznih situacija na sjeveru Kosova za vrijeme protesta i barikada.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će BIA nastaviti raditi svoj posao, te da nema sumnje da je na teritoriji Srbije pojačano dejstvo i prisustvo različitih obavještajnih i svih drugih agencija iz inostranstva.

– Naša zemlja je zemlja koja se ne uklapa u kalupe poslušništva i podaništva, naša zemlja je slobodna i slobodarska, naša zemlja je nezavisna i donosi odluke u skladu sa interesima našeg naroda i naših građana, a ne u skladu sa diktatima koje dobijaju bilo od koga spolja – istakao je Vučić.

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.