27.1.2024. 9:01
0
Policajac u Podgorici ubio 13-godišnjeg sina i suprugu, a onda izvršio samoubistvo
Penzionisani policajac M.D. (52) sinoć je u podgoričkom naselju Tološi ubio suprugu V.D. (50) i sina Đ.D. (13), a potom izvršio samoubistvo. Tragedija se, rečeno je "Vijestima" u Upravi policije, desila pola sata nakon ponoći.

M.D. je iz vatrenog oružija usmrtio suprugu i sina. U saopštenju Uprave policije se navodi da je M.D. bio njihov penzionisani službenik, dok je V.D. bila prosvjetni radnik.

- Na licu mjesta uviđaj je izvršen od strane državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici uz učestvovanje vještaka balističke struke i službenika Odjeljenja bezbjednosti Podgorica. 

Prema, za sada raspoloživim informcijama pištolj koji je korišten kao sredstvo izvršenja ovog djela je bio u privatnom posjedu. Na licu mjesta su pronađena još dva komada vatrenog oružja za koja će pripadnici policije utvrditi da li su bila u legalnom posjedu - saopćeno je iz Uprave policije.

Dodaju da prema podacima sa kojima za sada Uprava policije raspolaže sumnja se da je motiv izvršenja ovog djela "akumulirano stanje uzrokovano zdravstvenim stanjem člana porodice, dječaka koji je lišen života".

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.