3.3.2024. 10:40
1
Sektolog o mogućem značenju simbola para iz Novog Sada: Satanizam povezan sa egipatskom magijom
Nakon informacija da se na zidovima stana u kojem je živio mladi bračni par koji je sinoć skočio sa solitera, a u kojem su pronađena tijela njihove djece u Novom Sadu, nalaze simboli egipatske mitologije, te da policija i tužilaštvo istražuju navode da su L. P. S. i M. P. S. bili pripadnici sekte, za medije se oglasio i sektolog Dimitrije Pastuović, piše Blic.

Sektolog sumnja da se u ovom slučaju navodno radi o jednoj vrsti satanizma koja je povezana sa egipatskom magijom.

– Daj Bože da griješim, ali ovo je naša budućnost, a sve zahvaljujući društvenim mrežama i platformama na kojima mnogi šire priču o energijama, kosmosu, paganskim božanstvima – priča Dimitrije Pastuović.

On dodaje i da poštovaoci ovih uvjerenja šire svoju propagandu i tako uspijevaju i da, najprije, zatruju omladinu.

– To su zlonamjerni ljudi, šire svoje gluposti i truju djecu, poput njih, i to namjerno. Ovo je zlo – kazao je Pastuović.

Pastuović je napomenuo i da je ranije upozoravao na “satanizam”, te da će ovakih slučajeva biti još u budućnosti.

- Nažalost, ovo je uzelo maha, a da bi se ovome stalo na put mora se donijeti zakon. Država, crkva, policija, svi moraju da se uključe i da se sprovode kazne – zaključio je sektolog.

Podsjetimo, mladi bračni par, M. P. S. (23), kao i muškarac L. P. S. (25), izvršio je samoubistvo u petak skokom sa zgrade na Limanu 2.

Oni su oko 22 sata u petak ušli u zgradu na Bulevaru cara Lazara 7, popeli se na posljednji sprat, razbili staklena vrata i ušli na krov, a zatim zajedno skočili u smrt, a prema riječima stanara ove višespratnice, oni nisu njihove komšije. Bračni par je identifikovan na osnovu otisaka prstiju.

Ovaj bračni par je živio na Petrovaradinu. Jučer je otkriveno da je ovaj bračni par, prije nego što su izvršili samoubistvo, ubili sopstvenu djecu.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.