21.2.2024. 13:20
0
Srbijanski mediji: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Nusreta Destanovića
Austrijske vlasti su uhapsile Sjeničanina Seada Zečevića Ahmetovića (27), osumnjičenog za ubistvo Nusreta Destanovića (28) iz Tutina, potvrđeno je iz pouzdanih izvora za radio Sto plus. Uhapšen po međunarodnoj potjernici, Sead Z.A. je optužen za zločin koji je potresao ne samo Sandžak nego i cijeli Balkan, nakon što je pobjegao u Austriju odmah po izvršenju.

Tragedija se odigrala 8. februara, kada je, prema optužbama, S.Z. smrtonosno ranio Nusreta Destanovića koristeći oštar predmet. Nakon ubistva, tijelo je navodno odbačeno u napušteni bunar u selu Međugor, blizu Sjenice, gdje je pronađeno nakon dva dana intenzivne potrage, piše Sandžakdanas.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je slučaj protiv S.Z., optužujući ga za teško ubistvo, što naglašava ozbiljnost zločina. Istraga je, pored glavnog osumnjičenog, obuhvatila i E.DŽ. (19) iz Sjenice i E.H. (40) iz Novog Pazara, koji se suočavaju sa optužbama za neprijavljivanje pripreme krivičnog djela i pomoć učiniocu nakon izvršenja zločina, respektivno.

Sud je za sve osumnjičene odredio pritvor do 30 dana, dok se čeka dalji razvoj događaja. Ovaj slučaj je ponovo pokrenuo diskusiju o sigurnosti i pravdi u lokalnim zajednicama, stavljajući fokus na međunarodnu saradnju u borbi protiv kriminala.

Dok se Sandžak oporavlja od šoka, oči javnosti su uprte u pravosudni sistem, očekujući pravedno suđenje i kaznu za odgovorne. Slučaj je podsjetnik na važnost brze i efikasne pravosudne reakcije, kao i na neophodnost saradnje između različitih zemalja u suzbijanju transnacionalnog kriminala.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.