16.2.2024. 9:02
0
Kako su pale Nusretove ubice: Mislili su da su osmislili savršen zločin
Zlikovci koji su skovali plan da na Pešteru ubiju Nusreta Destanovića mislili su da će osmisliti savršeni zločin i izvući se nekažnjeno.

Destanović je ubijen 8. februara, a zločinci su skovali plan da najprije namame žrtvu, likvidiraju je i uklone sve tragove, uključujući i tijelo nesretnog mladića. Međutim, na jednu stvar nisu računali i upravo ona je olakšala posao policiji u rasvjetljavanju zločina.

Istraga o nezapamćenom zločinu koji se dogodio 8. februara u selu Međugorje kada je na izuzetno surov način ubijen Nusret Destanović (28) iz Tutina, još traje. Motiv ovog zločina još nije saopćen, a policija je uhapsila tri osobe koje su osumnjičene da su učestvovale u zavjeri, dok se za glavnog osumnjičenog, koji je najvjerovatnije pobjegao u inozemstvo, još uvijek traga. Iza brave se našao i E. Dž. (40), zbog sumnje da je pomagao osumnjičenima nakon izvršenog krivičnog djela.

Najvjerovatnije je u pitanju ubistvo iz strasti, jer je nesretni Nusret bio u emotivnoj vezi sa R. H. bivšom suprugom osumnjičenog S. Z. U prilog toj tezi govori i obdukcijski nalaz, jer su na tijelu ubijenog pronađene čak 22 ubodne rane, nanijete oštrim predmetom, a nesretni Nusret je udaran i tvrdim predmetom, najvjerovatnije kocem.

Osumnjičeni su smislili plan kako da Nusreta namame u zamku, likvidiraju i zametnu sve tragove, a policija tek treba da razjasni šta je tačno bila čija uloga. Nusret je dobio poruku od R. H. koja mu je navodno zakazala sastanak.

U stvari, poruku je sa njenog mobilnog telefona najvjerovatnije poslao njen bivši suprug, S. Z. Kada je Nusret došao na sastanak, umjesto emotivne partnerice dočekali su ga S. Z. i njegov rođak E. H. (19). Uslijedio je brutalni napad, mladić je prvo izudaran kolcem, a potom uboden čak 22 puta.

Zločinci su tijelo žrtve odvezli do jednog napuštenog bunara u mjestu Međugorje i bacili ga, a automobil, pošto su pokušali da uklone tragove krvi, parkirali na drugo mjesto. U prvom trenutku se učinilo da će im pakleni plan uspjeti, jer je prvo započela potraga za Nusretom, koji se vodio kao nestao piše Nova.rs.

Nastavak možete pročitati na OVOM LINKU.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.