16.3.2024. 11:03
1
Milanović se obratio javnosti: Nećete više, gotovo je
U Zagrebu se održala sjednica Glavnog odbora SDP-a, a predsjednik Hrvatske Zoran Milanović obratio se javnosti.

Milanović je poručio da je na istom mjestu prije par godina govorio kao kandidat za predsjednika.

"Na prvim izborima 2020. godine sam se držao neutralno. Nisam tada nikome dao glas. To sam učinio i godinu dana kasnije. Ali okolnosti su se promijenile. Prije dva mjeseca to nije bilo moguće. Slučaj instaliranja probisvjeta koji se naziva glavnim državnim odvjetnikom, u meni je probudio bijes. Ne ulazim u svaki sukob bez razmišljanja i znam da nisam medvjed i sada mogu biti ozlijeđen. Ali nije bilo izbora. Peđa kaže da ne mogu više raditi ono što su radili. Mogu. Na vama je da kažete 'Nećete više. Gotovo je'", rekao je Milanović.

Dodao je da su Ustav i zakoni nešto što su uvijek poštivali.

"Uzdam se u vašu podršku od svih vas koji će mi biti partneri. Vodili smo Hrvatsku dva puta i otišli s vlasti dostojanstveno i nikad pokvareno i nikad devastirano i uvijek svjesni da se izbori mogu izgubiti, ali obraz ne, kako je govorio Račan", naveo je Milanović.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.