29.3.2024. 19:10
0
Pušteni na slobodu muškarci iz Hadžića koji su tvrdili da imaju informacije o nestaloj djevojčici iz Srbije
Tri osobe koje su sinoć uhapšene nakon što su na društvenim mrežama objavile da imaju informacije o nestaloj djevojčici Danki Ilić (2) iz Srbije, puštene su na slobodu pošto su kriminalistički obrađene u Federalnoj upravi policije (FUP).

Portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić kazala je za Faktor da su osumnjičeni po nalogu dežurnog tužioca pušteni da se brane sa slobode jer nije bilo zakonskog osnova za njihovo zadržavanje.

Podsjetimo, pripadnici FUP-a sinoć su na području Hadžića uhapsili trojicu muškaraca, svi članovi iste porodice, nakon što su na Tik Toku objavili da imaju saznanja o nestanku Danke Ilić i tražili 50.000 KM za otkrivanje informacija.

U FUP-u su, međutim, kazali da se radilo o "šali". Iz FUP-a je rečeno da je Tužilaštvu protiv osumnjičenih podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Hapšenje tri muškarca u Hadžićima izvedeno je po zahtjevu Interpola Beograd i naredbe Tužilaštva KS.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.