7.4.2024. 15:04
0
Dva sata opisivao je kako je ubio malenu Danku
Zoran Šašić, zamjenik načelnika UKP-a, rekao je da će potraga za tijelom Danke Ilić (2) iz Bora, koja je prije više od deset dana ubijena, biti nastavljena dok se tijelo djevojčice ne pronađe.

Šašić je naveo i da se potraga vrši na nekoliko lokacija i da je za sada ovo djelo okvalifikovano kao teško ubistvo učinjeno na svirep način.

Rekao je da za sada postoje tri lokacije gdje se vrši pretraživanje, ali i da postoji problem sa jednim od osumnjičenih za Dankino ubistvo, jer je za sada odlučio da se brani šutnjom.

- Različite informacije su kružile kroz javnost. Mnogo građana je dostavljalo informacije o viđenju djeteta, ali nijedan od pravaca potrage nije ometao druge pravce potrage. Imamo tri lokacije gdje vršimo pretraživanje. Osumnjičeni su priznali krivično djelo, i detaljno opisali krivično djelo. Tokom saslušanja je jedno lice više od dva sata opisivalo izvršenje krivičnog djela, dok je drugo lice, nakon što je počeo sa priznanjem i opisivanjem, kasnije odlučio da se brani ćutanjem - kaže Šašić.

On je istakao i da bi pronalazak tijela Danke Ilić mogao donijeti i nove dokaze o uhapšenima za koje se sumnjiči da su pomagali u prikrivanju dokaza.

- Razdaljina je oko 20 metara od mjesta gdje je Danka izašla do mjesta gdje su je udarili. Majka i otac su sarađivali sa policijom sve vrijeme - rekao je Zoran Šašić gostujući na "Happy TV".

Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su uhapšeni zbog sumnje da su ubili Danku Ilić, saslušani su u petak uvečer, a jučer im je određen pritvor. Dragijević je pred tužiocem priznao zločin, dok se Janković branio šutnjom.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.