4.4.2024. 8:09
0
Epilog nereda u Splitu: Više od 50 uhapšenih, tri policajca u bolnici, neredi u gradu...
FOTO: index.hr
Sinoć su po završetku utakmice polufinala Hrvatskog kupa i pobjede Dinama nad Hajdukom 1:0 izbili veliki navijački neredi na stadionu Poljud u Splitu.
Maskirani pripadnici Torcide probili su ogradu na sjevernoj tribini Poljuda i upali na teren bacajući bengalke, zbog čega su igrači oba tima pobjegli u svlačionice.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske saopštili su da su na ulicama oko stadiona veće skupine huligana nastavile napadati policajce. Huligani su na policajce bacali upaljene bengalke, boce, kamenje i druge predmete. Čupali su stabla zasađena uz prometnice. Odjekivale su eksplozije topovskih udara.

Najmanje tri policajca prevezena su u splitsku bolnicu, gdje im je pružena ljekarska pomoć. Oštećeno je i jedno službeno vozilo.

Područje oko Poljuda sve vrijeme je nadlijetao helikopter. Situacija se smirila oko 22:30, a policija je tokom noći nastavila nadzirati javne površine kako bi se onemogućilo ponovno okupljanje prestupnika.



Do završetka javnog okupljanja privedena su ukupno 24 navijača, a nakon završetka javnog okupljanja njih još 27. Tokom narednih dana vjerovatno će biti dodatnih privođenja.

Policija je Dinamove fudbalere i navijače držala na stadionu sve do 23 sata, nakon čega su se zaputili nazad ka Zagrebu.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.