16.1.2016. 11:08
0
Burkina Faso: Okončana opsada, tri napadača ubijena
Bezbjednosne snage okončale su opsadu hotela "Splendid" u Uagaduguu, prijestonici Burkine Faso, pri čemu su ubijena trojica džihadista, a oslobođeno je 126 talaca, rekao je danas ministar bezbjednost Simon Kompaore.

U napadu, koji je počeo kasno sinoć, poginulo je najmanje 20 ljudi. Odgovornost za napad preuzela je "Al Kaida u islamskom Magrebu". 

Kompaore je istakao da su operacije i dalje u toku u drugom obližnjem hotelu "Jibi" i da je u toku provjera da li su se neki od napadača tamo sakrili. 

"Okončane su operacije u hotelu `Splendid` i obližnjem restoranu `Kapućino`. Oslobođeno je 126 talaca od čega je 33 ranjeno. Trojica džihadista su ubijena. Jedan Arapin i dvojica Afrikanaca", istakao je Kompaore. 

Ovo je prvi put da su militanti napali prijestonicu Burkine Faso. 

U hotelu "Splendid" često odsjeda osoblje UN i državljani zapadnih zemalja. 

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.