2.4.2024. 8:02
0
Rusija osudila napad Izraela na iranski konzulat u Damasku
Moskva je optužila Izrael da je izveo „neprihvatljiv“ napad na diplomatsku zgradu u Siriji, nakon što su zračni udari uništili konzularni aneks iranske ambasade u Damasku, javio je Reuters.

„Uvečer 1. aprila, izraelske vazduhoplovne snage su napale zgradu iranskog konzulata u Damasku“, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

„Snažno osuđujemo ovaj neprihvatljiv napad na iransko konzularno predstavništvo u Siriji“, dodali su.

Izrael nije komentarisao napad. Sirijski i iranski zvaničnici su optužili Izrael za napad. 

Moskva je saopštila da su bilo kakvi napadi na diplomatsku zgradu „neprihvatljivi“.

„Pozivamo izraelsko rukovodstvo da zaustavi provokativne akte oružanog nasilja nad teritorijom Sirije i susjednih zemalja“, saopštilo je rusko ministarstvo.

Najviši komandant Iranske revolucionarne garde bio je među osam osoba za koje se navodi da su ubijene u napadima usred pogoršanja regionalnih tenzija.

Iranski zvaničnici obećali su čvrst odgovor.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.