3.2.2016. 8:57
0
Eksplozija i požar u avionu prisilili pilota iz Srbije na prinudno slijetanje
Ekplozija i požar koji su napravili veliku rupu u zadnjem dijelu putničkog aviona prisilili su pilota na prinudno slijetanje na međunarodni aerodrom u Mogadishu, glavnom gradu Somalije, javlja Anadolu Agency (AA).

Pilot aviona, za kojeg srbijanski mediji tvrde da je njihov državljanin Vladimir Vodopivec, uspio je uspješno prizemljiti letjelicu.

„Dvije osobe su lakše povrijeđene, dok su 74 putnika i članovi posade uspješno evakuisani po slijetanju u Mogadishu“, rekao je somalijski zvaničnik Ali Mohamoud.

Prema izvještaju agencija, pilot je nakon slijetanja kazao da misli kako je u avionu eksplodirala bomba. Neimenovani stručnjak za avijaciju kazao je da rupa koja je napravljena na avionu izgleda kao da ju je stvorila eksplozivna naprava.

Avion kompanije Daallo Airlines je krenuo za Djibuti, ali je nakon eksplozije koja se dogodila na visini od oko 3.000 metara, morao odmah da se vrati u Mogadishu i prinudno sleti. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.