28.6.2016. 16:54
0
Bez pasoša i karte ušao u avion i pokušao podmetnuti požar
Na najvećem aerodromu u Sierra Leoneu muškarac je pokušao zapaliti avion francuskog avioprevoznika Air France, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako navode francuski mediji, muškarac je uspio ući u avion iako nije imao pasoš niti avionsku kartu.

Uprava aerodroma Lungi u Freetownu je obećala da će povećati stepen sigurnosti, nakon što je Ibrahim Kanu 24. juna uspio ući u avion noseći benzin, šibice i upaljač.

Muškarac je uspio ući u dio međunarodnog aerodroma gdje je pristup dozvoljen samo osoblju aviona i zatim se ukrcao na autobus koji vozi od terminala do aviona "Airbus A330-200" koji je kasnije trebao poletjeti za Pariz.

Sud u Sierra Leoneu je odbio zahtjev Kanuovog advokata da mu se odobri kaucija, uz objašnjenje da postoji opasnost da on pobjegne.

Muškarac koji je pokušao podmetnuti požar u avionu je optužen za "veoma teško krivično djelo".

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.