26.6.2017. 20:48
0
Mihai Tudose novi premijer Rumunije
Rumunski predsjednik Klaus Iohannis postavio je danas ministra za ekonomiju Mihaija Tudosea za premijera, što otvara put da se do kraja nedjelje formira nova vlada pod vodstvom socijaldemokrata.

Uzimajući u obzir trenutnu krizu i hitnu potrebu da se ona okonča, pošto šteti ekonomiji i imidžu Rumunije u inostranstvu, odlučio sam da imenujem Mihaija Tudosea za premijera - rekao je Iohannis novinarima, prenosi Reuters.

Politička kriza u Rumuniji nastupila je kada je Socijaldemokratska partija (PSD) izglasala nepovjerenje vladi, tj. bivšem premijeru Sorinu Grindeanuu.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.