24.12.2017. 21:30
0
Pakistan: U bombaškom napadu poginula tri vojnika
Najmanje troje pakistanskih vojnika je poginulo u bombaškom napadu na sjeverozapadu Pakistana, saopštio je vladin zvaničnik Kamran Afridi.

Afridi je saopštio da se napad dogodio u trenutku kada su vojnici čistili cestu ispred konvoja snaga sigurnosti, u Ghulam Khanu, u regiji Sjeverni Waziristan.

Još uvijek niko nije preuzeo odgovornost za napad. 

Regija Sjeverni Waziristan, koja se graniči s Afganistanom, dugo godina je bila uporište Al-Kaide i ostalih pobunjeničkih grupa. Pakistan tvrdi da su u vojnim operacijama u posljednjih nekoliko godina oslobodili područje od militanata, ali u tom predjelu i dalje se izvode bombaški napadi, prenosi turska televizija TRT.

(FENA/Amila Alijagić)

Pakistan
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.