5.3.2024. 15:07
0
Pao snijeg u Pakistanu: Poginulo najmanje 35 osoba
Najmanje 35 osoba je poginulo, a više desetina je povrijeđeno kada su ledena kiša i neočikavno obilne snježne padavine pogodili udaljene oblasti Pakistana, saopštile su vlasti.

Među poginulima 22 djece i da su mnoga stradala u klizištima koja su zahvatila njihove kuće.

BBC navodi da je veoma loše vrijeme zahvatilo sjeverne i zapadne oblasti Pakistana.

Stručnjaci su iznenađeni zbog snijega, jer su vremenski uslobi tokom marta u Pakistanu obično vlažni.

Prema navodima stručnjaka, blaža ledena oluja ne bi predstavljala iznenađenje da je trajala nekoliko trenutaka, ali je neuobičajeno što traje duže od pola sata.

Vlasti navode da su jake kiše u potpunosti uništile najmanje 150 kuća i djelimično je oštećeno 500 drugih objekata, uglavnom u provincijama Kiber Paktunkva i Baločistan.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.