30.1.2024. 10:21
0
Bivši pakistanski premijer Imran Khan osuđen na deset godina zatvora
Pakistanski sud osudio je u utorak bivšeg premijera Imrana Khana i bivšeg ministra vanjskih poslova Shaha Shaha Mahmooda Qureshija na po deset godina zatvora.

Presudu je objavio sudija Abual Hasnat Mohammad Zulqarnain u Rawalpindijevom zatvoru u sjeveroistočnom garnizonskom gradu Adiala, prenosi ARY News, javila je lokalna televizija.

Međutim, Khanov advokat Gohar Ali Khan rekao je da će njegova pakistanska stranka Tehreek-e-Insaf (PTI) osporiti kaznu na Višem sudu u Islamabadu.

- Ovu kaznu ćemo osporiti na Višem i Vrhovnom sudu u Islamabadu i nadamo se da ćemo dobiti pravdu - rekao je advokat.

Khan je optužen za razotkrivanje službene tajne kada je mahao povjerljivim diplomatskim pismom na skupu 2022. godine.

Bivši igrač kriketa suočava se s nizom optužbi, a smijenjen je glasanjem o nepovjerenju u aprilu 2022. godine.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.