2.4.2018. 20:45
0
Jedinom El Sisijevom protivniku ni tri posto glasova
Egipatska izborna komisija saopštila je da je predsjednik Abdel Fatah el Sisi osvojio drugi četvorogodišnji mandat na čelu zemlje, sa više od 97 postoa dobijenih glasova na prošlosedmičnim izborima, uz izlaznost od 41,05 posto.

El Sisi nije imao ozbiljnog izazivača na izborima održanim od 26. do 28. marta, pošto je više potencijalno jakih kandidata odustalo zbog pritisaka ili su uhapšeni.

Jedini protivkandidat, nepoznati političar Musa Mustafa Musa, koji je podržavao El Sisija, osvojio je 2,92 odsto glasova.

Vlasti Egipta uložile su priličan trud da povećaju izlaznost, koristeći ogromne resurse da izvuku građane na birališta i prijeteći da će kazniti svakoga ko bojkotuje izbore, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.