18.3.2019. 11:49
0
Mladić bi mogao dobiti 14 godina zatvora jer je uživo prenosio masakr kojeg je napravio terorista Brenton Tarrant
Osamnaestogodišnji mladić optužen je u sudu u Christchurchu zbog reemitiranja videosnimka koji je direktno pustio online počinilac masakra u ovom gradu, prenosi danas Avaz.

Piše: Haris Ahbabović

Sud nije dozvolio objavljivanje imena tog mladića koji je, također, optužen zbog poticanja na nasilje zbog stavljanja na internet slike džamije El Nur na Novom Zelandu uz natpis "meta pogođena".

Za svaku od ovih optužbi može se dobiti 14 godina zatvora.

Sudija je odbio pustiti mladića uz kauciju i on će ostati u pritvoru do narednog pojavljivanja pred sudom, 8. aprila.

Australski ekstremista i terorista Brenton Tarrant, u petak je ubio 50 ljudi u dvije džamije na Novom Zelandu.

Istražitelji su naveli da se za sada ne sumnja da je mladić koji je danas optužen za emitiranje snimaka direktno uključen u taj napad, prenosi Avaz.

Međutim, sudija Stephen O'Driscoll je rekao da svi detalji optužbe protiv mladića potpadaju pod sudsku zabranu objavljivanja podataka za medije.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.